Saturday, February 20, 2010

ai meet with an accident....

....yesterday morning! Bebetul depan office okeh ai tak langgar sesape jerk tapi motorcyclist tu yang langgar keta ai dr belakang....


Then I'm bit blur that time soo I can't see any damages cuma ade scracth sikit2 jer. Tot malas nak panjang cite tp tetiba...ade uncle taxi driver tu datang. Tanya ai okeh ke idak then tunjuk tail lamp sudah pecah!!! Owh...sungguh tak perasan coz asyik tengok bumper kereta sajerk!!!

Memula aunty tu tak mengaku dia pecahkan, dia kata entah2 dah pecah dulu coz serpihan kaca tu masuk kat dlm lampu. Tapi nasib baik satu dua serpihan kaca ada jatuh kat jalan...uncle taxi driver tolong kutip tunjukkan kat aunty tuh & finally she admit. Kalau tak abislah kene kuar duit sendiri...

Actually, that lady tak nak report police coz i think she dont have driving licence, rasenyelah. Dia beriya2 nak settle, tak nak involve police ke ape. She willing to pay..okeh fine! Dia bwk ai pegi workshop neighbour dia while my 2 hero on the way to save me!!!! :P

Then when my hubby sampai, he settlekan everything. She agreed to pay for painting & replace back the tail lamp and the cost around RM500.00 . Nasib baik ai tak tak biarkan aunty tu blaa jer...kalau tak terbang duit for nothing!!!


He want the tail lamp replace by today jugak & Din from that workshop promise that he will call us back after 3 pm when the part is ready. Memang betul..so my hubby anta keta kat Din & Citra tail lamp siap replace!! Just bumper tak spray lagik maybe next week. Takde masa.... :D


Alhamdulillah..everything settled on the same day.Tak payah pening2 coz hari lepas subuh my hubby nak g Temerloh, Pahang nak carik ikan patin yg fresh2...mengidam katanye!

2 comments:

  1. lol , nasib baek die mahu ganti .
    hohoho .
    kalau x , kena la kuar duit sendirik..

    ReplyDelete