Friday, April 16, 2010

Cuti-Cuti Singapore:Day 2-Part 1

Day 2: 28/3/2010@ Sunday


We loveeee Sunday !!! Weeee...we all semua bgn awal. Just had our simple breakfast dlm bilik saje. My hubby tapau sesiap coz me & Adam tak bgn lagik :P. Out from hotel around 9 am. We will spend our precious time at Sentosa for whole day :P

Oh ya, we seriously depend on Garmin that day. We hav 4 hp with Garmin & all of us on Garmin coz takut sesat :P sengal memekak jer.
Our journey was damn awesome. I am soo lucky coz I had such cousy yg sekepala even my mood swing ke sane ke sinun .. Owh blame my hormone okeh :P Love you guys!!!

Owhhhhh thats Sentosa. We can see from far far away :P Excited heh. Mcm bebudaklah kitaorg neh :P

BTW mase Matta Fair ari tuh we all inadvance dah beli Sentosa Package. This package murah giler ar just RM50. This package includes entrance to Images of Singapore+Any 1 Attraction+ 1 Standard Gift "D


U all layan jerlah all the pics heh.... :D

Sentosa Island


This is my cousy Nuzul. We called him Abang. Dia muda dr I n dia ade twin that we called Adik :) We kene top-up Auto Pass for parking entry. Parking kat Sentosa Island serious expensive ikut per hour and that why most of the visitor park keta kat Vivo City area then guna Sentosa Express free. Before sampai Sentosa ade Entrance mcm toll pulak tu & per car dia charge another SGD7 per entry.
Beach Station

Songs Of The Sea




In front of Sentosa Luge & Skyride



Sentosa Skyride

Owhh kecut perut naik Skyride ni. Serious!! I tak brani nak tgk bwh okeh. This is a chairlift, naik cabel car kat Genting boleh tahan lagi. Ini tak, gile seram. Serious kalau pas ni takkan naik lagi! Owh ya, Adam dr mula sampai abis, mulut tak berhenti2 baca Surah Al-Fatihah. Dia kalau nak ilangkan prasaan takut mcm tuh lah :)




Sentosa Luge

First ever Luge in Southeast Asia. Macam go-cart jugak cuma tak ade engine jer. Ni memang best n fav Adam. Adam kalau bab laju2 ni memang suke, sampai tinggalkan i jauh kat belakang. yeah, I take my own sweet time here. :P

To be continued....

4 comments:

  1. bestnya... bilalah ct dapat p sana..huhuhu

    ReplyDelete
  2. hi ct,boleh punye cuma kene plan ur holiay bebetul & kene carik hotel yg affordable.mcm we all drive kat situ pun dah boleh save byk dah :)

    ReplyDelete
  3. weee... bestnya. i love spore!

    ReplyDelete
  4. hye baizura:
    i tny uols stay hotel81 kt area mn...
    coz i tgk kt web dia location dia byk...
    thnx kalu dpt tolong :))

    from:
    sutramayaku@gmail.com

    ReplyDelete