Thursday, August 26, 2010

Lauk Sahur Saya

As I mentioned earlier, i can't take any rice for sahur, 1st & 2nd puasa saje. The rest sahur with butterscotch bread & hot milo but still i dont lose weight :( bad ehhh...Dunno why?? Tensi tensi

Before Ramadhan, I saw LadyVerde entry about begedil. I thot nak give a try tapi malas. But Last Sunday tersangatlah rajin & saja buat for sahur stock. But adjust the recipe a bit.






Ingredients & Steps:

1)10 biji Kentang(saiz sederhana)-Potong kentang kecik2 & goreng sampai lembut. Tp jangan garing sgt pulak. Then lenyek sampai hancur

2)1 bag Minched Beef-Gaulkan minched beef dgn kentang yang dah dilenyek tadi

3)Bawang Goreng-Gaulkan bawang goreng. Berapa banyak ikut suka hati yer.

4)Garam & Black Pepper-Then letak garam & black pepper secukup rasa.


*Pastu pepandai lah nak bentukkan begedil tu. Nak besar boleh kecik pun boleh. I buat kecik jer, tak nak cepat muak.

*Bila nak goreng, salut ngan telur. I tambahkan mayonis nak bagi sedap :)

Tadaaaaaaaaaaaaaaaa.......begedil daging & daging burger( buruk betul rupanya sebab salut ngan telur).

Alhamdulillah :)



2 comments:

  1. rupa tak penting..yang penting sedap rasa..

    ReplyDelete
  2. hehe takpe rupe buruk janji sedappppp

    ReplyDelete