Thursday, September 23, 2010

3+1

Yup! The answer is 4. Sekarang kami sudah ber-empat :) Before ni I penah cite, yang I nak sgt baby No.2. Adam pun dah besar. I pakai IUD after a year Adam lahir cos me kep changing work :P but Sept last year, I removed the IUD cos I dah ready nak pregnant & tot dah stick with AXA tp ermmm Dec 09 tukar lagik. Im waiting almost a year. Adalah kegilaan untuk mengetest setiap bulan even period lambat 2/3 hari. Kemaruk sungguh mau baby.Tapi bulan demi bulan resultnya sangat hampa.


Suruh pegi urut, me seriously adalah pemalas bangun pagi especially on weekends. Hubby let me sleep sampai badan ini menjerit jerit suruh bangun. Thanks hubby... I Love You *auwww* Makan ubat?? Lagilah susah nak mamp**. Ada yang suruh try Biodex buat serious I tak penah try. Cuma masa end of July, I bought Jamu Mak Dara. Org rekomenkan, katanya boleh kurus.Motif makan sebab nak kuruskan badan pun. Hahahaha...sila gelak guling2 okeh. Takde maknanya nak kurus kalau makan 1 hari seminggu lupa nak makan :P Tapi bulan puasa tak miss, hehehehe. Dengan harapan puasa+jamu=KURUS! Confident gila cos sahur memang takde selera.Dalam bulan Ramadhan, me hanya makan roti bakar saje, 2 kali mee suah sup & 2 kali nasi kandar. Tapi harapan tu sia-sia sebab tak turun2 jugak.Maintain cun jer kat 64/65kg *ye itu berat saya..sila percaya*


KHASIAT PRODUK JAMU MAK DARA ADALAH UNTUK :-

Membuang toksik didalam badan - Membuang angin - Menyuburkan rahim- Masalah keputihan - Merapatkan faraj - Memberi tenaga, cergas seawal pagi. - Membetulkan sistem kitaran haid - Membakar lemak dan menurunkan berat badan - Mengurangkan bau badan - Menambahkan nafsu syahwat - Mengurangkan sakit pinggang dan lemah tubuh badan - Awet muda


Disebabkan kebengangan tahap melampau & nak jugak salahkan weighting machine tu. I simpan bawah almari :) Rasakan dok bwh almari sensorang.Again this month, I lambat lagi period tp lambat 10 hari. Tp dah takde hati nak buat pregnancy test. *Merajuk*

On 15 Sept, I pegi appointment kat Damansara Jaya & singgah makan nasi ayam kat Damansara Uptown. Masa makan nasi ayam memang tak lalu nak bau ayam tu.Seyes! Makan sambil tahan napas. By the time nak bayar kat counter Im totally dah tak tahan dah dengan bau ayam2 itu.Tunggu lama sikit mesti penuh muntah counter tu :) Lepas makan trus balik opis mcm biasa. Disebabkan opis ngan farmasi dekat, guling2 pun sampai. Adalah wajib singgah untuk beli pregnancy test. Acara bulanan kan. Sampai rumah mandi & testlah kit tuh.


Alhamdulillah..."Eh biar betul 2 line neh". But Im not telling my hubby terus. Saje tunggu malam sikit cos he had family meeting after Maghrib. BTW test 2 kali takut error :) Masukkan pregnancy test nicely dlm small blue envelope with short note "SUPRISE!!!!!"



Off cos hubby terkejuttt!! Heee sukalah dia. Bersukur sgt cos both of us really nak baby. Adam?? Dia paling suka. Seriously dia sayang sgt baby dlm perut.Sikit2 mengadu ngan baby. Before tido baca doa, AlFatihah & AlIkhlas hembus kat my tummy. Asyik tanya bila baby nak kluar and so on.

Both of us berdoa segala selamat. Me belum visit gynae lagi. Planning nak same gynae time Adam dulu Maybe visit next week. Me dah tak buat keje berat pun. 1st trimester kan still fragile. No mopping, tak vacumm,tak cuci toilet...buat light2 jer.Semua hubby buatkan :) *Love you sayang*

Syawal tahun sangat bermakna even tahun ni kami bersederhana saje. No open house just small mkn2 for family both side untuk mengeratkan lagi ikatan keluarga. Nothing more valuable drpd kasih sayang & ikatan kekeluargaan yang utuh.Yang renggang dirapatkan...Walaupun ada perasaan benci,hasad dengki & amarah, takkan menjejaskan segalanya. Biarlah kalau 1 benci tapi 9 lagi sayangkan?? Betul??

Salam Syawal :)

p/s:Adakah Jamu Mak Dara membantu atau sekadar kebetulan :)

22 comments:

  1. Alhamdulillah..am hepy for u.. :)

    ReplyDelete
  2. wah..tahniah..akhirnya :) take care yer...

    ReplyDelete
  3. CONGRATS, BABE!!!!
    i'm sooo happy 4u.
    u see, rezeki u smpi gak kan?

    ReplyDelete
  4. Zeta: Thanks dear :)

    Elis:Thanks dear...hehehe finally :D

    Belle: Thanks dear.Alhamdulillah..lama tunggu neh

    ReplyDelete
  5. congrats by, hubby n adam :)
    baby 2011 la ni kan?
    jaga diri bebaik k..
    enjoy ur pregnancy!

    ReplyDelete
  6. Congrats Byzura (^_^). Take good care of urself ya.

    ReplyDelete
  7. Maria : Thanks Maria. May 2011 :)

    Ena: Thanks dear

    Fiza: Thanks dear. U pun tunggu masa jer kan? Hope everything gonna be fine :)

    ReplyDelete
  8. owhhh..congrats babe....baby girl this time? =)

    ReplyDelete
  9. Tahniah..akhirnya kan..i lak xde rezki..tsk..tsk...

    ReplyDelete
  10. Congrats Babe. Take care ya.. :)

    ReplyDelete
  11. hi dear,

    first of all, i hope u liked the rvc. secondly, wanted to wish you a big CONGRATS on your pregnancy. waaaa, i myself pun tgh kemaruk nk second baby, tapi takde rezeki lagi...

    congrats again and take care ;)

    ReplyDelete
  12. Salam kak By,

    Hehe suka bc blog akak ni. tp singgah diam2 je. kadang2 je tgl jejak. tp ni nak share jugakla berita gumbira ni...

    TAHNIAH kak da ada baby baru...SyaAz doakan seme berjalan ngan lancar...akak n baby sihat... Sukala Adam nak dapat adik.
    Adam HAiqal kat sini pon skarang dah bleh terima adik dia. 2nd Baby SyaAz br je 4bln..Alhamdulillah, dapat perempuan.sihat n montel lagi..

    Do take care of urself yer kak By, jangan marah2 kesian baby kat dalam tu..hehe.

    ReplyDelete
  13. Fadia : Thanks my dear. I tak sabar nak makan nasi mintak u neh :)

    Luci: Thanks dear :)

    Suria: Thanks dear.Lama tunggu sampai Adam dah besar. InsyaAllah, rezeki untuk u ada. Sabar yer...

    ReplyDelete
  14. Hanz: Thanks my dear

    Sarah: Thanks Sarah :)

    PhatMummy: THanks dear.Suka sgt RVC you.I jer slow update the status :)

    ReplyDelete
  15. Syaaz: Thanks Syaaz.Baby girl? Congrats dear. Kak Zura pun nak baby girl jugak for 2nd baby neh tp tak kesahlah yang penting baby selamat & sihat

    Afne: Thanks my dear

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah... & Congratz :)
    Take Care...

    ReplyDelete
  17. Salam Kak By,

    Ha a, dah sepasang. Bleh la nak break lama sket hehe.

    erm, xkisahla dapat baby boy ke baby gurl, yg penting sihat, comel cam mama dia n adam. Anak ape2 pon rezki dari Dia...

    ReplyDelete