Monday, November 29, 2010

Save your pocket money!!

Dulu masa 1st pregnancy masa 2005 i dunno anything pasal barang baby neh. Those 5 star baby stuff macam Peg Perego, MacLaren,Combi,Graco,Medela or even Quinny brands. Masa tu tau Avent, Sweet Cherry jer.*Gile ketinggalan zaman aku neh*

So most of baby stuff macam Playard, Stroller,Car Seat and bouncer brand Sweet Cheery jer. Playard guna tak sampai 2 bulan, stroller ada sampai umur 3 years + ade 4 jenis, 2 dah sedekah kat org ade lagi 2, car seat buat perhiasan dalam kereta sebab Adam tak reti dok diam. Samalah dengan bouncer, terbiar tak berpakai. But most of those stuff still in good condition and we decided to pakai the existing stuff. Macam baru cos hubby bungkus baek punya campak kat store. Just playard punya bassinette level for young babies jer hilang.Tak tau campak kat mane. Maybe hilang masa pindah2 umah kot. Camno nak letak baby kan?? Merata tempat dah tanya whether ada jual seperately ke idak. Semua cakap takde & datang 1 packages. That means kena " beli baru".
Tapi one day, tangan sgt gatal nak enquiry to Sweet Cheery. Saje tanya mana tau, ada jual replacement part separately ke idak. Guess what?????? Memang ada. Just name it! That new bassinettle level just RM20 okay!!!! Really worth it! Tak payah nak beli baru. I also found out that Sweet Cheery ade jual semua replacement item such as cover seat, wheel, screw, untuk stroller, front bar & mcm2 lagi for stroller, playard, babycot, bouncer and walker. Most of replacement part costnye RM20 to RM80 jer. Just make sure you the model atau tak pun pegi je kat warehouse tu bawak sekali your stuff. Like me, I dah measures that playard sesiap dari rumah.Takkan nak bwk playard dari rumah pulak :)
So sesape yang ada beli Sweet Cheery stuff and need replacement part boleh pegi visit warehouse Sweet Cherry @ Taman Perindustrian Bukit Serdang. At least you can save your pocket money dr nak beli baru just sebab ada part yang ilang atau rosak :)
Okaylah...Have a nice day !

9 comments:

  1. walaupun ni I tau those 5 star baby stuff, still I prefer Sweet cherry for some stuffs, price reasonable n quality is just fine. Especially to those items yg pakai sekejap. Yup luckily we chose stroller yang murah sebab my baby pun lg suka didukung huhu

    ReplyDelete
  2. hidayah: those 5 star baby stuff expensive bangat for me lah.bukan kedekut tp mcm tak berbaloi pulak.my son pun mcm tu,bila bwk stroller nak dukung.bila tak bwk, merengek2 nak dok kat stroller..hehehe

    ReplyDelete
  3. oo..ada ekk?
    bagus tu.
    so far, maybe i guna adam punye je dulu, masih ok kbyknnya... dia pun jrg guna dulu

    ReplyDelete
  4. huii.. banyak jugak yer barang baby hehe. lady for now beli untuk anak2 bulu ni la dulu.. ehehe..

    ReplyDelete
  5. hahahah baru aku tau ..isk yg lama aku nyer aku dah buang okeyyy ahahahha... klu aku tau ada spare part pasti aku simpan .;)

    ReplyDelete
  6. la yke..i pun xthu...
    tq for sharing..

    ReplyDelete
  7. betul2..mmg ada...kalau kt JJ pun ada "spare part" SC ni...

    ReplyDelete
  8. la yke...jj mne ye yg ade jual spare part ni...

    ReplyDelete
  9. thanks byzura..sy mmg dok mencaik sebenarnya mekaseh byk
    byzura ada full address nya x? no phone ke...

    ReplyDelete