Thursday, September 26, 2013

Special Screening "Sofia The First : Once Upon A Princess"


Date : 11/5/2013
Venue : GSC The GardenBila dapat invitation thru e-mail I yang terlebih excited. Sebab I really sure yang Airis akan suka.


Filem yang berdasarkan alam dongeng Enchancia mengisahkan kehidupan Sofia, seorang gadis biasa, yang mengalami perubahan mengejut setelah ibunya berkahwin dengan seorang Raja dan dia menjadi seorang puteri, Sofia the First. Sofia harus belajar menjalani kehidupan yang luarbiasa sebagai seorang kaum kerabat, pada masa yang sama berpegang kepada harapan dan impiannya sendiri. Perjalanannya untuk menjadi seorang insan yang terbaik turut membuka mata mereka di sekelilingnya untuk menyedari nilai istimewa tersendiri. Cinderella Disney juga muncul dalam filem ini untuk memberi nasihat kepada Sofia – dari puteri kepada puteri.     

Pengembaraan diraja Sofia bermula dengan persiapannya untuk berangkat ke istana bersama ibunya, memulakan keluarga baru dengan bapa tirinya, Raja Roland II, serta adik-beradik tirinya Amber dan James. Turut membantu perjalanan Sofia ialah tiga orang pengetua Royal Prep Academy– Fauna, Flora dan Merryweather (pari-pari kesayangan yang muncul dalam siri klasik Disney “Sleeping Beauty”) dan pelayan diraja, Baileywick, serta sekumpulan binatang comel dari hutan yang diketuai oleh Clover, arnab cerdik yang boleh bercakap. Lama-kelamaan, Sofia mendapati bahawa penampilan sebagai seorang puteri tidaklah sukar tetapi apa yang menjadikan seseorang itu puteri sebenar ialah sifat kejujuran, kesetiaan, keberanian, kebebasan, simpati dan budi bahasa.    

Kisah “Sofia the First” yang direka untuk kanak-kanak dan keluarga mereka menyampaikan mesej positif dan kisah kehidupan yang sesuai untuk kanak-kanak. Walaupun kehidupannya terkurung dalam alam istana, ahli sihir dan kuda terbang, Sofia tetap seorang kanak-kanak yang menghadapi pelbagai masalah sosial yang sama seperti yang dihadapi penonton muda di rumah, seperti belajar menyesuaikan diri, mendapat kawan baru dan menguasai kemahiran baru.      
Selain tayangan perdana “Sofia the First: Once Upon A Princess”, Disney Channel dan Disney Junior akan melancarkan laman sesawang DisneyChannel-asia.com dan DisneyJunior-Asia.com/Sofia yang menampilkan kehidupan kaum diraja. Kanak-kanak boleh menjalani aktiviti kreatif, mencipta avatar putera dan puteri mereka sendiri dengan permainan Royal Me, menghias bilik Sofia atau berseronok dengan pelbagai laman aktiviti dan video yang didapati dalam laman tersebut.

 Untuk yang ingin menonton "Sofia The First : Once Upon A Princess", bolehlah menontonnya pada :

Tarikh : 19 May 2013
Waktu : 11 pagi
Saluran : Disney Channel (ASTRO Channel 615)

Tarikh : 27 May 2013
Waktu : 1 tengah hari
Saluran : Disney Junior (ASTRO Channel 613)

No comments:

Post a Comment