Wednesday, September 22, 2010

Roti Keras Bergula Saya

Last nite, me kemas kemas kitchen and I saw ada roti High 5 balance dlm 10 keping. Sayang kalau tak makan mesti terbuang mcm tu jer kan cos expry date tomorrow. Dulu peeah blogwalking entah blog mana tak ingat, yang dia buat roti keras bergula. Wooohhh...I should give a try..layan gak :)

Me & Adam tak suka sgt makan kulit tepi roti tu. Bila bakar macam tak sedap. So, I potong semua. Then sapu Planta byk2...hehehehe baru kaw. Then tabur gula. Suka hatilah nak banyak mane pun. Then bakar kat Oven both side. Atas bawah.
Tadaaaaaa....Siap.Leh agak2 nak garing camner. Hitam sangat tak sedap plak. So lepas dah sejuk simpan dalam Tupperware heh.... Makan dengan kopi panas tak pun milo panas :) Kalau beli kat kedai roti tu tak fresh, ada jer yang kurang.
Jangan membazir :) Tapi janganlah guna kalau roti tu dah bercendawan tau :)

5 comments:

  1. wah..best jugak makan dengan kopi o ni..

    ReplyDelete
  2. wahhh sangat teringinnnn....
    mau try resepi ini hehhee

    ReplyDelete
  3. bai..ni pon mcm resepi kat blog Lady gak klu i xsilap la..hehe..
    best ler mkn roti tu.. :)

    ReplyDelete
  4. byzura,
    ternyata nampak sedap, balik nie nak cuba gak lah..baru perasan ada roti lebih kat umah tu

    ReplyDelete