Tuesday, June 8, 2010

Adam & His Toys


I had to spend 2 days for cleaning his toys. Some of the toys memang dalam bilik Adam, ade bawah katil, ade atas almari dia. Yang lain simpan dalam store aka toilet yg tak guna. Umah kecik, limited space nak wat camno :P

Asingkan mana yg elok, mana yg dah pecah, mana tercabut tayar. Some of the toys only suitable to baby jer. So bg Arissa, anta umah Nek Nyah dia. mane yg dah pecah2 I just buangkan saja. Bahaya takut luka pulak nanti.

Adam's Hot Wheel Collection:) Actually banyak lagi tp ade yg tayar takde, ada yg pecah2. Dulu Adam tak pandai nak sayang barang2, but now he learn how to appreaciate all his toys :) Bought this shelf kat Tesco. Tot 1 shelf should be enough, tp idak. I had to buy 1 more. Baru boleh susun elok2.
This big yellow crane sebesar Adam. Its moveable & ade remote control.Boleh pusing kiri pusing kanan. Naik atas turun bawah :) Previously, I beli yang kecik jer no remote control. Manual, tangan yg control :P serious tak best pon compared to this one. I bought this crane on March kat Toysrus MV. Still "sihat" sampai sekarang. Alhamdulillah


So, now his room more organized. Toys yg kat luar, normally toys yg akan dia main. Yg lain semua dalam box. Kekadang bila dia rajin dia bawak turun semua toys pg living room. Ambik!! Bersepah2. Bila tang kemas, dia pakse Babahnye tolong :P Sian babah :P

4 comments:

  1. Wah! Ada harapan Adam saya jadi begini juge. My son juge fanatik kereta, and jadi routine every morning kena bawak dia masuk kereta and bagi main steering tuh. Huhuhuhu. Nama Adam ni memang suke kereta ke apa? =P

    ReplyDelete
  2. whoaa...what a collection!
    bila la my adam nak reti kemas toys dia mcm tu? huhuhu

    ReplyDelete
  3. my son pun fanatic keter..since anak i dua doublelah toys.. pening nak simpan.
    now i ugut jer.. tak simpan i simpan dalam plastik n kasik org...penat simpan toys.. ada je ceruk man dia simpan...
    waa the collection????

    ReplyDelete
  4. syoknye tengok toys tu hihihihhihi

    ReplyDelete